In de moderne maatschappij is het niet altijd eenvoudig om gezond te eten. In je eigen keuken heb jij de regie. Om je letterlijk en figuurlijk van gezonde voeding te laten proeven, zijn er verschillende workshops te volgen. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee en een gezonde lekkernij.
In gezamenlijk overleg is van alles mogelijk. Bijvoorbeeld een workshop op locatie of een workshop voor een groep mensen die je zelf hebt samengesteld zoals een vriendenclub of groepje collega’s. Heb je hiervoor belangstelling neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen kijken of we de vraag kunnen uitvoeren.
De workshops omvatten ieder een theorie- en praktijkgedeelte. In het theoretische gedeelte gaat de aandacht naar het wat en waarom, in het praktische gedeelte gaat de aandacht naar het hoe en gaan we samen aan de slag. Na afloop krijg je de belangrijkste theoretische kennis als naslagwerk mee naar huis en ook de recepten van de gerechten die we hebben gemaakt. Zo stel je zelf het begin van je gezonde-recepten-boekje samen.
Onderstaand volgt een opsomming van de diverse workshops waar je je voor kunt aanmelden:
Na het volgen van deze 3 workshops weet je wat gezonde voeding is en hoe je daar in grote mate je eigen gezondheid mee kan beïnvloeden. Je leert hoe je eenvoudig gezonder kunt koken zonder dat je hele keukenkast op de schop moet en je hele gezin op tilt slaat. Tijdens elke workshop maken we een maaltijd die we natuurlijk gezellig samen opeten.
Basis orthomoleculaire voeding
3 workshops van 4 uur per keer
Maandagavond 17.30 – 21.30 uur
€ 167,50 voor 3 workshops*
In deze reeks van 3 workshops heeft iedere avond zijn eigen specifieke thema: De 1ste keer staat het gebruik van eiwitten, vetten en koolhydraten in de spotlihts. Hoeveel en welke van deze voedingsstoffen juist goed of wellicht minder goed voor je. De 2de keer spreken we over vitaminen en mineralen, waarom deze stoffen zo belangrijk zijn en hoe je ze voldoende kunt eten. De 3de keer is specifiek om voedingsmiddelen te bespreken die heden ten dage steeds zo ter discussie staan zoals b.v. brood en zuivel. Is het nu trend of echt minder goed voor je gezondheid.
19 november 2018 | 3 december 2018 | 17 december 2018 VOL GEBOEKT. Geef je nu snel op voor ronde 2 in februari 2019
Deze reeks van 3 workshops is inhoudelijk geheel overeenkomstig met Ronde 1
4 februari 2019 | 25 februari 2019 | 1 april 2019
2,5 uur per workshop, eenmalig
Dinsdagavond 18.30 – 21.00 uur
€ 45,00 per workshop*
Je bent zo gewend aan dezelfde hapjes voor de gezellig avond met visite. Niet zo gemakkelijk om die gewoonten te veranderen. Minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. In deze workshop gaan we voornamelijk praktisch aan de slag zodat je echt wat do’s mee krijgt naar huis.
Dinsdag 29 januari 2019
Fermenteren is de oudste vorm van conserveren, vroeger pure noodzaak om voedsel langer te kunnen bewaren, denk b.v. aan zuurkool uit het vat. Je kunt eigenlijk al het voedsel fermenteren. In de workshop leer je hoe. Na afloop weet je over de gunstige effecten van gefermenteerde voedingsmiddelen op je darmflora, je immuunsysteem en hoe het allergieën kan verminderen en ontstekingen remt. Je gaat ook zelf aan de slag en naar huis met een pot gezonde zelf ingemaakte groente.
Dinsdag 10 september 2019
Na het volgen van deze workshop ga je naar huis met ideeën en inspiratie hoe je je gerechten nog lekkerder en gezonder bereidt met verse producten zonder de pakjes en zakjes met al zijn kunstmatige toevoegingen. Je raakt alvast wat vertrouwd met het gebruik van natuurlijke kruiden en hun belangrijke functie in zelfs kleine hoeveelheden.
Dinsdag 5 maart 2019
Deze workshop is echt iets voor de broodeters. Hoe zit het nu echt met die broodnodige energie en de link naar allergieën en darmproblemen. In deze workshop krijg je verrassende inzichten over brood (bakken) en lunchtrommels op andere wijze gevuld. Met lekkere, gemakkelijke en gezonde recepten krijg je eenvoudig uitvoerbare ideeën.
dinsdag 26 februari 2019
In deze workshop staat er een sjiek menu op het programma. Met groente, fruit, vis en een beetje vlees creëren we een 4-gangenmenu geheel in stijl. Hartstikke Oer en o zo Trendy.
6 uur per workshop, eenmalig
Avond 16.00 – 22.00 uur
€ 85,00 per workshop*